Bezig met laden...

Werken, werken en nog eens werken. Dat is mijn hobby

Alt

Loek Smets ziet zijn deelname als lid van  de GOS niet echt als acquisitie voor zijn bedrijf. Loek Smets  holding omvat een groothandel in groente en fruit in Geleen, plus een groentezaak in Makado Beek. Wel is de holding gevestigd in Schimmert en draagt hij de Schimmertse ondernemers een warm hart toe. Loek: “Ik zie dat de Schimmertse ondernemers goed voor zichzelf en goed voor de gemeenschap zorgen. Dat spreekt me wel aan.”

Alt

Loek Smets

+31 6 23972344

Loek Smets past wel in de mentaliteit van het Schimmertse. Vanuit een no-nonsens mentaliteit is hij dag en nacht in de weer. Dat heeft hij niet van een vreemde. Zijn opa begon destijds de groothandel Smets groente en stopte er zijn hele ziel en zaligheid in. Net als Loek’s vader die nu nog, op 74 jarige leeftijd, ’s ochtends om half zeven uit de veren is om ’s avonds laat om tien uur het licht uit te doen.

Samen met zijn broer en zijn vader staan ze garant voor een dagelijkse levering van groeten en fruit in een staal van 200 km in de regio.

Ontstaansgeschiedenis
Het verhaal van de groothandel begint vlak na de oorlog van de vorige eeuw. Als opa Smets een groentewinkeltje begint in Geleen, al snel maakte hij de overstap van groentewinkeltje naar de groothandel waar het hele gezin in meewerkte.

Vanaf begin jaren 60 werd het bedrijf voortgezet door opa Smets en beide zonen Twan en Pierre. Later stapten beide echtgenotes ook het bedrijf in. In het begin van de jaren 90 diende de derde generatie zich aan binnen het bedrijf, zonen van Pierre; Peter, Richard en Loek Smets en vonden Twan en Wilma Smets het tijd om van hun welverdiende rust te gaan genieten.

Vanaf dat moment kwam de groei in een stroomversnelling en werd in 1995 de overstap naar een nieuw pand gemaakt aan de Hofdwarsweg. Loek: “Binnen 10 jaar waren we uit ons ‘jasje’ gegroeid en werd het pand uitgebreid naar een dubbele oppervlakte.

In 2016 hebben broers Richard en Loek Smets het bedrijf overgenomen van pa en ma Smets. Zoals al gezegd is pa, ondanks zijn pensioen, nog altijd actief binnen het bedrijf.

Met het oog op de toekomst en de constante groei is in 2018 een nieuwbouw gerealiseerd inclusief een nieuw kantoor tegenover het bestaande pand.

Anekdote
De deelname van Loek als lid van de GOS is een verhaal op zich, dat niet zou misstaan als een scene in een Italiaanse mafiafilm. Toen Loek in het voorjaar naar de lokale kapper in Schimmert ging, werd hem het knippen geweigerd of hij moest beloven dat hij de eerstvolgende bijeenkomst van de GOS zou bijwonen. Loek (lachend): “Ik werd er als het ware met mijn haren bij gesleept.”