Bezig met laden...

Andy Weerts van AWE-elektro

Alt

Alt

Een elektrowinkel vind je niet op Hoofstraat 24 in Schimmert. Maar voor een paar meter internetkabel kan je altijd achterom komen. En de service aan huis voor kleine klusjes op het gebied van elektrische is er ook nog steeds. ‘Daar vinden we altijd wel wat ruimte voor aan het eind van de dag of in het weekend’.

Het was een tijdje stil na de sluiting het pand van Timmers, maar alweer een dik jaar heerst er volop bedrijvigheid op Hoofdstraat 24 in Schimmert. In het pand treffen we een uiterst gemoedelijke Andy Weerts, die ons graag voorstelt aan zijn bedrijf AWE-elektro.

Andy is een echte techneut. Na zijn opleiding elektrotechniek heeft hij vanaf begin 2004 bij diverse bedrijven gewerkt. Het liefst was hij aan het ‘puzzelen’ om nagenoeg onmogelijke technische problemen aan schakelkasten en machines op te lossen.
In 2012 startte hij AWE(Andy Weerts Elektrotechniek). Aanvankelijk om, naast zijn gewone werk, een graantje mee te pikken van de toen sterk opkomende hype op het gebied van ledverlichting en beveiligingscamera’s. Niet lang daarna werd hij getipt op een vacature bij elektrobedrijf Timmers in Schimmert. Andy: ‘Dat was echt iets voor mij. Timmers was een begrip in de zakelijke elektrotechniek, met name in de besturing van zware machines in de betonindustrie. Daar werken ze met enorme, vaak wat oudere machines waar je vaak veel geduld en creativiteit bij nodig hebt om die te repareren. Dat past echt bij mij en in de loop der jaren heb ik me daarin kunnen specialiseren.’

Toen Timmers elektrotechniek ophield te bestaan, lag hier voor Andy een kans om voor zich zelf te beginnen. Andy: ‘Ik had de ingangen bij de bedrijven en met mijn bedrijf AWE kon ik zo doorpakken. Toen even later ook het pand in de verkoop kwam, heb ik niet lang hoeven te denken om dat te kopen.’ 

De winkel openhouden was geen optie. Alleen al gezien personele kosten. Maar voor een paar meter internetkabel kan je altijd achterom komen. En de service aan huis voor kleine klusjes op het gebied van elektrische is er ook nog steeds. ‘Daar vinden we altijd wel wat ruimte voor aan het eind van de dag of in het weekend’, aldus Andy.

Aardig ingeburgerd
Had je de in Valkenburg geboren Andy 10 -20 jaar geleden gezegd dat hij ooit in Schimmert zou komen wonen, zou hij je niet hebben geloofd. Andy: ‘ik had niks met Schimmert, maar daar is de laatste jaren flink verandering is gekomen. Het bevalt me hier uitstekend en ik geniet er elke dag van om hier te mogen wonen. Het is een hechte gemeenschap, waar ik graag deel van uitmaak. En het is ook lekker makkelijk met onder andere een garage, een supermarkt en een doe-het-zelfzaak op loop afstand. En voor een defect aan mijn telefoon hoef ik amper het huis uit. Sinds deze februari 2019 huurt Remco Eijssen van 06fix een ruimte in ons pand.