Bezig met laden...

Remco Eijssen over 06Fix iPhone reparatie Limburg

Alt

Alt

Op jaarbasis voert 06Fix meer dan 3000 reparaties uit. Daarbij wordt enkel met hoogwaardige producten gewerkt, die direct bij de leverancier worden besteld. Doordat altijd alle materialen op voorraad liggen, kan 06Fix ook garanderen dat een telefoon op de dag dat u contact opneemt, of hooguit de dag erna, wordt gerepareerd. Het is dan ook niet gek dat verschillende grote en middelgrote bedrijven gebruik maken van de diensten van 06fix.

Je mobiel: je vriend, je vijand. Voor velen een communicatiemiddel waar je niet zonder kan. Als je mobiel het niet doet, ben je gehandicapt. Of het scherm nou kapot is of de batterij niet meer oplaadt, je kunt niet vooruit en daar kan je behoorlijk van balen.
Gelukkig weet Remco Eijssen van 06Fix in Schimmert raad. Wekelijks repareert hij talloze mobieltjes en kan of wil je niet naar Schimmert komen, komt hij met de Iphone-ambulance wel naar jou.

Remco is als bij toeval met zijn reparatie-winkel gestart. Als student Werktuigbouwkunde aan Hogeschool Zuyd overkwam het hem dat zijn nieuwe telefoon al na een dag kapot viel. Remco, ook toen al een handige jongen, trok de stoute schoenen aan om de reparatie van het scherm van zijn smartphone zelf maar uit te voeren. Dat viel hem eigenlijk best wel mee en trots deelde hij het resultaat op Facebook. Zo kwam hij er achter dat mobieltjes best wel vaak kapot gaan,  gezien de aanvragen die hij vervolgens ontving om mensen te helpen met de reparatie.

Het balletje begon te rollen, helemaal toen ook bedrijven belangstelling kregen voor de vaardigheden van Remco. Er volgde een inschrijving bij de Kamer van Koophandel en er werd een website gemaakt, inclusief een zakelijke Facebook-pagina.
De huisvesting voor zijn bedrijf was nog wel even een dingetje. Remco: ‘Ik wilde mijn vader en moeder niet langer belasten met mijn activiteiten in de woonkamer. Want daar zat ik dan iedere avond, na mijn studie en het sporten, telefoons te repareren. Ik wilde een kantoor waar ik mijn klanten kon ontvangen.'

In december 2013 was 06Fix een feit. Gerund vanuit een gloednieuw, zelf gerenoveerd kantoor aan de Hoofdstraat in Schimmert. Remco: 'De opening van het kantoor zorgde voor een ontzettende boost van het bedrijf. Mensen zagen me vanaf dat moment toch meer als professional dan als een hobbyist. Het bood ook meteen de mogelijkheid om mijn klanten te laten wachten terwijl hun telefoon werd gerepareerd. Als een klant wil, kan deze zelfs meekijken met de reparatie. Niet alleen de betrouwbaarheid, maar ook het serviceniveau ging flink omhoog. Service is ontzettend belangrijk om me te kunnen onderscheiden. Dat bracht me op het idee om een mobiel kantoor te starten.'

Iphone-ambulance
Zo bouwde Remco een mobiele reparatie-eenheid in een Mercedesbus en gaf deze de naam 'iPhone Ambulance'. 'Klanten die niet in de gelegenheid zijn om in Schimmert langs te komen, kunnen me bellen en dan rijd ik de auto bij hun voor de deur. Ook hier geldt dat de telefoon ongeveer 15 minuten later weer gerepareerd wordt teruggegeven. Het enige dat ik nodig heb is een parkeerplaats en een kapotte telefoon.' Inmiddels wordt ongeveer 50% van de reparaties die 06Fix doet, in de iPhone Ambulance uitgevoerd en zie je de bus regelmatig staan bij diverse grote bedrijven in de regio.