Bezig met laden...

Mijn hobby is mijn werk, zo kan ik doen wat ik graag doe

Alt

Hij zou zomaar uit Schimmert kunnen komen. Geleendenaar Huib Schols van Auto Haasdal voelt zich helemaal thuis in Schimmert en steeds meer Schimmertenaren weten dat ook.

Open, transparant en een goede service is het motto van Huib. Nu klinkt dat wat clichématig uit de mond van een autoverkoper. Maar Huib is anders. Hij maakt van zijn hobby zijn werk, werkt aan wat hij leuk vindt en dat merk je.

Alt

Groot Haasdal 4c
6333 AW Schimmert

+31-6-24579893
info@autohaasdal.nl

Na 17 jaar werken bij een hypotheekbank, kreeg hij van de ene op de andere dag een ‘ik-vertrek-gevoel’. Huib: “Mijn dagen vulden zich destijds met vergaderen en het doorworstelen van dikke documenten. Daar werd ik steeds ongelukkiger van. Mijn grootste voldoening kreeg ik uit mijn voorliefde voor auto’s. Toen mijn vrouw en ik ook nog eens kinderen kregen, werd het tijd om keuzes te maken. En voor de kinderen zorgen èn voor een baas werken en dan ook nog een eigen bedrijf dat was wat veel. Ik heb mijn hart gevolgd en gekozen voor de twee zaken die mij gelukkig maken, mijn gezin en mijn hobby: auto`s.”

Op een avond waren Huib en zijn vrouw op weg naar Valkenburg en kwamen ze langs het voormalige pand van American Cars in Haasdal. Huib: “De eigenaar zag ons naar binnen turen, vroeg ons naar binnen en daarna ging alles in een stroomversnelling. Na een flinke opknapbeurt kon ik begin 2018 de deuren opengooien. Was het aanvankelijk de bedoeling om ons te specialiseren in Audi en Volkswagen, inmiddels is het aanbod steeds meer divers geworden. Klanten kwamen binnen met diverse vragen. Inmiddels bestaat ons aanbod uit auto’s tussen de vijf en vijftien duizend euro. Allemaal auto’s die iets speciaals hebben in uitvoering en of opties. Daar heb ik plezier aan. Niet de gewone uitvoering maar onderscheidend met iets bijzonders.”

Net zo onderscheidend als het aanbod in auto’s is het contact met de klanten. Als je bij Huib binnenkomt staat de koffie en de vlaai klaar. Kopen is een positieve bijkomstigheid, maar een goed contact met de bezoeker van de showroom staat voorop. Ook na aflevering gaat de service verder.

Huib werkt graag samen met een aantal kleine bedrijven in de omgeving en zo kan een open, transparante en goede service worden waargemaakt.

Hoewel alleen werkzaam in Schimmert, herkent Huib zich helemaal in het ‘Schimmert-gevoel’. Huib: “Het is geen dorp, maar een gemeenschap en daar voel ik me bij thuis.”